понеделник, 28 декември 2009 г.

Грег-твоята кожа

Понеже всички се разписаха из блоговете си по една тема, а аз пряко бях замесена, реших и аз да напиша два реда, с минимум емоции и да затворя тази страница веднъж и завинаги.

Първо само по темата:

Имаше човече, ходеше из един сайт и протестираше срещу спама, срещу жените, обиждаше и хулеше безразборно........ФАКТИ!

Аз няма да цитирам, кой, какво казал и какво му било отговорено, тъй като някой вече го стори. Направи го с "благородната" идея да прочисти сайта от просташките прояви на онова човече, за което споменах ето тук много умело взети цитати от тук и от там, но аз няма да ги коментирам(аз когато е трябвало съм отговорила на който е трябвало), питам онова анонимно създание с новия си блог и още по-новия си ник в svejo.net:

защо сега?Защо когато сте чели тези неща не се намесихте, защо не подадахте сигнал до админите или не застанахте срещу тази простащина а сега, когато ..........ще стигна и до това когато.Против изнасянето на лични неща от скайп съм, но понеже всички тук сме приятели аз ще вмъкна един цитат и ще застана срещу своите разбирания, споделяйки какво ми се случваше, тогава, когато някой водеше война срещу простотията на Грег. Писа ми една друга особа в скайп, първите й думи бяха:

-аз мисля че тоя достатъчно ни е обидил за да направим коалиция за негово съжаление

не искаш ли да му държим топките

хах

Моите отговори бяха много, агитацията бе дълга, но и доста глуповато направена, та искам да отговоря в колкото може по-сбит и ясен вид на тази особа отново и на мислещите(ако могат да мислят) никове кат нея:НИЧИЙ ТОПКИ НЕ ИСКАМ, НЕ СЕ КОАЛИРАМ С НИКОЙ, ЗАПАЗВАМ ПРАВОТО СИ НА МНЕНИЕ И КОГАТО НЯКОЙ НЕ Е ПРАВ ИЛИ Е ДА ЗАСТАНА СРЕЩУ ИЛИ ДО НЕГО НЕЗАВИСИМО КАК Е ПОСТЪПВАЛ ИЛИ ЩЕ ПОСТЪПИ ТОЙ ВЪВ ВРЕМЕТО.

ЗАПАЗВАМ ПРАВОТО СИ ДА МИСЛЯ!

ЗАПАЗВАМ ПРАВОТО СИ ДА СЪМ ЧОВЕК!

ЗАПАЗВАМ ПРАВОТО СИ ДА СЪМ АЗ И ДА НЕ БЪДА ЧАСТ ОТ СТАДОТО, САМО ЗАЩОТО НА НЯКОГО ТОВА Е УГОДНО.

ЗАПАЗВАМ ПРАВОТО СИ ДА ПРОЩАВАМ

ЗАПАЗВАМ ПРАВОТО СИ КОГАТО НЯКОЙ СЕ ДЪРЖИ НЕ КАКТО МИ Е УГОДНО В ИНТЕРНЕТА ПРОСТРАНСТВОТО, КЪДЕТО ВЛИЗАТ И МОЕТО И ВАШИТЕ ДЕЦА, ДА НАПРАВЯ ВСИЧКО ЗА ДА СПРА ТОВА, ЗА ДА ОСТАВЯ НА СИНА СИ ЕДНО КОЛКОТО МОЖЕ ПО-ЧИСТО МЯСТО И ДА НЕ СЕ СРАМУВАМ ОТ ПОСТЪПКИТЕ ИЛИ ИЗКАЗА СИ ТАМЕдна прекрасна жена написа това и аз понеже не мога да пиша и отговарям с малко думи, ти вмъквам този отговор тук, мило момиче от морето:Добър ден и от мен!Сав, обичам те и все по-невиртуално.Аз и ти пряко сме засегнати от тази помия и грозното не иде от постъпките и/или живота на Грег, а от това че някои видяха неговите, след като решиха че може да имат интерес да защитят една особа и да всеят раздор в един наистина прекрасен до скоро сайт с едни невероятни хора.Празнични дни са, дори политиците ни в това време играят на доброта и състрадание. Нашите многолики дружки тук -НЕ.Факт е че в това време наше човешко задължение бе да сме добри, да се забавляваме и да състрадателни, уви то не се отдава на всеки.Писала съм много за интернет и мястото му в нашия живот. Затова сега няма да се отнасям отново в това.Животът тук е лесен-има копчета и бутончета "изключи" "спри" т.нар. shutdown . Имаме право да избираме какви да бъдем-добри, анонимни,открити,мили,зли,лоши,.......

Всякакви можем да бъдем, избора е наш. Нека не се залъгваме-каквито сме без тези аватарчета и никове в живота, рано или късно и в нета сме такива........или напротив. За някои дето в живота не може да е какъвто иска, в нета може да е.....всеки сам решава.

Аз война не водя, казвам за последно:

-Грег, човече начина ти да върнеш СТАРОТО СВЕЖО не бе правилния, човек не бива да се държи никога и с никой по този начин......но ти знаеш това. Ти си прекрасен човек, когато искаш това и все повече ни убеждаваш и в свежо, че е така, НО ПРОМЕНИШ ЛИ СЕ ПАК, СТАНЕШ ЛИ ЗЛОБНОТО ЧОВЕЧЕ ИСКАЩО СЪС СИЛА ДА СИ ВРЪЩА НЕЩО, ПЪРВА ЩЕ СЪМ СРЕЩУ..........НЕ СРЕЩУ ТЕБ А СРЕЩУ НАЧИНА ТИ-Човечетата с войните-Живота и така ни поднася всеки ден онова дет е закачено за същите тези топки, отказвам в интернет да водя войни. Тук съм за да срещам добри хора, за да се разтоварвам и забавлявам и когато това не се получава запазвам правото си да ползвям онова копче shutdown .Весели празници желая на всички, весело посрещане на новата година, миналото не се връща, но днес се кове бъдещето. Нека сме добри, ако искаме да бъдат с нас такива.

1 коментар:

  1. Деси,понеже и тук съм "замесена" :)),не мога да не взема отношение и да дам своето мнение.Всъщност то е едно огромно ОДОБРЕНИЕ на всяко едно твое изречение и апел за новото Свежо и коректни,позитивни и разумни диалози или спорове по темите.Защото сме различни и всеки има право на лично мнение и позиция по дадена тема.Но нека го направим по човешки и разумно,честно и открито,а не подмолно и многониково задкулисно .
    И в този ред на мисли,мерси за признанието-симпатиите са взаимни!:)

    ОтговорИзтриване