сряда, 30 декември 2009 г.

Още съм тук, защо и докога направо не знам

Имало едно време......нали така започвали приказките.
Аз все пиша с много думи, накрая така оплитам нещата, че даже аз не мога да се разбера какво искам да кажа, но този път ще опитам да пиша кратко и подредено(ха да видим ще ли успея).Та...
Преди около година, двама човека направили сайт.Казвал се серсеми(името било символика-не че събирало серсеми, а за да докаже че серсема може да е готин човек, да се забавлява, да не допуска порнография, обиди,войни..а да се забавлява и то как).
Да, но серсеми малко по света, трудно се събирали, често не разбирали защо им е да докажат че може и е нужно да има такова място и какво да правят там освен да си се веселят в чата и да теглят музика и филми от подфорумите серсемски...друга е темата сега. С две думи-мястото било с кулинария, чат, музика, поздрави, забавни снимки,здравни въпроси, лични фотоси,дънлоуд и онлайн гледане и слушане на клипове и филми........ит.н. и т.н.
Споменах, там трудно се събирали хора и така единя админ си направил регистрация в една СОЦИАЛНА МРЕЖА-svejo.net.Идеята била, че като питаш батко Гуги, той първо показвал в свежо линковете и наивниците решили че може някой да се обърка, да влезе и разгледа сайта и да се регистрира. От това никой нямало да спечели друго освен още един потребител в страниците на форума или в чата.
По една или друга причина, серсеми пуснали кепенците и админа с регистрация в свежо нет си останал там. Не питате защо аз ще ви споделя обаче.


-Защо си в свежо?
Лесно мога да видя новини(в истинския смисъл на думата-НОВА вест-хората ми избират най-интересното според тях и аз само трябва да избера дали ми се чете новина за политика, за технология, за личност или...)
Мога да послушам хубава нова или ретро музика и даже отдолу под линка да попишем за него и не само за него(не е тайна че често правиме виртуални купони под клиповете)
Случайно или не, общувам с потребители под линковете и мога да се запозная с тях и техните сайтове или блогове

-Какво е впечатлението ти от новото свежо?

Конкуренция за свежи новини, които не са никак интересни или полезни и други неща които са полезни, образувателни и/или забавни и остават в забвение (имаш ли приятели по-лесно става свежа новината ти.но за това накрая ще вмъкна нещо)


Злоба и нечовечност в отношения между потребителите (не можеш на най-християнски празник да се гавриш с една човешка болка, та чак и в следващите дни да не спреш това, не може да се обиждаме и хапем като псета доказвайки че спор значи война а не изказване на мнение с подбрани цензурни думи и уважавайки и чуждото мнение и личността пред нас-макар и виртуална такава пред монитора седи жив човек, навярно)


Многото лица (като цяло в интернет не е новост, че има потребител с много никове и регистрации-някои ще рекат"шизофрения, наедро" няма да се впускам в темата само ще спомена. Нямам против да има някой повече от един ник, ако с тях не се възползва да опознае някой и после с другите си никове да се погаври с този човек, нямам против когато е продиктувано от някаква лична причина от типа обиден си искаш да влизаш все пак в място, защото то е за теб частица от света ти ВЪПРЕКИ,......но това пак е друга тема.Не приемам 10 ника на човек за да си води монолог със себе си или за да може и с 10-те да се погаври с някой или някои потребители)

Пак се отплеснах, но само ще спомена и за един чат.....било се правело агитация за гласуване на хора в списъка ти с приятели и те и в скайп ти пускали линка си.
Споменах няколко пъти че бях един път в такъв-много се забавлявах и смях с тези хора и не спрях да повтарям следното
- МОЛЯ ВИ НЕ МИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЛИНКОВЕТЕ, НЕ ИСКАМ СВЕЖИ НОВИНИ(АЗ ПУСКАМ ЛИНК ВЕДНЪЖ МЕСЕЧНО........Е ПОНЯКОГА ПО-ЧЕСТО, НО ТЕ СА ОТ БЛОГА МИ ИЛИ ЗАКАЧКИ С ЦЕЛ ДА СЕ ПОСМЕЕМ ИЛИ МОИ БОЛКИ В КОИТО НЕ ДЪРЖА ДА СЕ РОВИ ИЛИ ПРОСТО ОБЪРКАНИ МИСЛИ (май като тезе тук пак).АЗ И БЕЗ ТОЗИ ЧАТ ГЛАСУВАМ ЗА ЛИНКОВЕТЕ НА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ......ПО СЪВЕСТ. ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ВИЖДАМ ЛИНК НА ПРИЯТЕЛ, ЧЕТА ХАРЕСВА МИ УДРЯМ ПАЛЕЦ НАГОРЕ, НЕ МИ ХАРЕСВА НЕ ГЛАСУВАМ НИКАК ЗАЩОТО ЩОМ Е ТАМ ЛИНКА, ЗНАЧИ ЗА НЯКОЙ Е ИНТЕРЕСЕН.
имам какво да добавя, ако някой много иска да знае цялата истина за този мой едничък ден в такъв чат ще пусна хронологията с изтрити и заличени имена на останалите потребители естествено.

За сега толкоз по темата, навярно ще има продължение но исках само да спомена
СТИГА ВОЙНИ, СТИГА ЯВНИ ПРОЯВИ НА АГРЕСИЯ И НЕЧОВЕЧНОСТ,СТИГА ЛАГЕРИ И "ЛАГЕРУВАЩИ" не знам дали искам да остана в Свежо. Не се сбогувам с никой, но явно и аз и доста потребители ще трябва да се променим..всеки сам ще прецени как.
Весели празници и прекрасна нова година нова година-нов късмет.


5 коментара:

 1. Няма да помогне за съжаление. Намесени са рейтинги и посещения от които се печели, а където говорят парите приятелството си отива.
  Имам и други съмнения.Че администраторите мълчаливо одобряват тези скандали. Повече циркове, повече публика за тях.
  Весели празници!

  ОтговорИзтриване
 2. повече посещения на даден линк, броячи и търсачки отчитат.Това за админите, а за хората, които просто искат да са лоши...няма да коментирам.
  Весели празници, Влади!

  ОтговорИзтриване
 3. Админите далеч не са фенове на скандалите, ако питате мен :) А това:

  "Повече циркове, повече публика за тях."

  изобщо не е вярно :)

  ОтговорИзтриване
 4. Ган, бил съм в такива сайтове. Блог.бг работи точно така. Под предлог,че не било демократично, се намесват много избирателно и препращат отговорността и напрежението върху потребителите. За случващото се в моят блог отговарям аз,защото съм администратор, а за свежо кой? Не вярвам на някой от потребителите да му харесва ситуацията около празниците.
  Весели празници!

  ОтговорИзтриване
 5. само админите могат да дадат криле на такава обстановка или да ги отрежат. И това е една от ролите им. Ако могат да предотвратят нагнетяващата се злоба, ако могат да махнат или толерират някакво линкче, поведение и отношение. Но никой няма право да се меси в политиката Ви, щом ви харесват тези празници и тези отношения-ваше право е.Да са ни весели празниците и благодаря на Ган за отговоря, това не се случва често, направо ме трогна.

  ОтговорИзтриване